Rookie Bajnokság 2015/16Szeretnék minden érdeklődőt meghívni a
November 16. hétfőn kezdődő iRacers.hu Rookie bajnokságba. A részvétel teljesen ingyenes, akinek nincs iRacing accountja, tudunk adni 3 hónapos ingyenes kipróbálási lehetőséget, amivel tudtok indulni a bajnokságban. A szezon 3 hónap időtartamú lesz, hétfő és pénteki napokon este 7 órai kezdettel kerülnek megrendezésre az alábbi időterv szerint:
19:00-20:00 gyakorlás
20:00-20:20 időmérő
20:20-21:00 versenyIdőjárás statikus lesz, 65F, 35RH, partly cloudly, így jobban tapad az autó.
Setup fix lesz mindenhol, ahol esetleg eltérünk az alap setuptól, külön jelezni fogjuk!
A bajnoki fordulók előzetes terve az alábbi plakáton látható, de menet közben lehet kicsit változtatunk még rajta:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1oqXZVMCHOXC_MqSsX-NQuugF3JhJdzBDyWfwgnKgFBg/edit?usp=sharingA naptár az ingyenes csomagban elérhető tartalom felhasználásával került összeállításra, tehát az újonnan érkezőknek nincs más dolguk, mint kódot igényelni fb üzenetben, vagy fórumunkon, és részt venni a versenyeken. Semmi kötelezettséggel/extra költséggel nem jár a részvétel. Az ingyenes kódokat November 10. előtt ne aktiváljátok, mert akkor a bajnokság végére már nem lesz érvényes account.
Mint azt láthatjátok, 17 futam lesz összesen, ez vegyesen tartalmaz road-oval futamokat. A legjobb 10 futam eredményét fogjuk figyelembe venni a bajnoki pontok számításakor, így aki idegenkedik az oválozástól, nem kell részt vennie, viszont egy esetleges jobb eredménnyel javíthat a bajnoki helyezésen.
Nem árulunk zsákbamacskát, biztosan lesznek majd nagy balesetek is, ezért arra kérnék minden résztvevőt, hogy próbáljon meg a másikra vigyázni, a versenyzőtársat megtisztelve fair módon versenyezni, és a futamok előtt lehetőség szerint gyakorolni, hogy a versenyek napján már ismerje az autó viselkedését, a pályák nyomvonalát. Az első néhány futamra megpróbáltam könnyebb versenyeket összeírni, hogy a tapasztalatlanabbaknak se legyen túl nagy kihívás a kezdés, de később lesznek nagyon erős kombók is, amik a rutinosabb szimeseknek is tartogat majd igazi kihívást (itt elsősorban az Indycar-os futamokra gondolok, a V8 supercart nem mertem betenni, az még a veteránoknak is nehéz lenne, nemhogy a kezdőknek

).
Ha valakinek nem sikerül az első néhány futam, nem kell feladni, összesen hét futam eredményét el tudja dobni, és még így is lesz esélye akár a bajnoki címre. Aki lassabbnak érzi magát, az se csüggedjen, biztosan fog találni a pályán versenytársat, akivel tud majd csatázni a saját tempójában. Ahogy mondani szokták

Igyekeztem úgy szervezni az egészet, hogy mindenkinek kellemes kikapcsolodást tudjunk biztosítani, de a jó szórakozás biztosításához nélkülözhetetlen a helyes versenyzői magatartás, a fairplay betartása is.
Bárkinek bármilyen kérdése van a bajnoksággal vagy iRacinggel kapcsolatban, keressetek, kérdezzetek nyugodtan, akár facebookon, akár fórumon, akár TSen, de induláshoz szükséges infókat az alábbi linken találtok:
http://www.iracers.hu/ir-tajekoztato/ Egy kis ízelítő a tavalyi Rookie bajnokságból:
http://www.youtube.com/watch?v=9pz46FdRU3gRemélem sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, a leendő résztvevőknek sok sikert, eredményekben, élményekben gazdag versenyeket kívánok mindenkinek!
Üdvözlettel: Papp Attila